Mincraft: Het Officiële Magazine

Vanaf deze week kunnen Minecraft fans zich nog verder in hun favoriete game verdiepen dankzij het nieuwe officiële Minecraft Magazine dat door Meis en Maas wordt uitgegeven. Wij lazen het alvast en leerden weer een hoop nieuwe trucjes en skills. 

Hier thuis geldt: een dag niet ge-Minecraft is een dag niet geleefd. Het spelletje met de vierkante blokjes blijft op een bijzondere manier boeien. Er is altijd wel iets nieuws te bouwen of een nieuwe wereld te ontdekken. Zelfs op de camping was Minecraft een uitkomst, toen het vreselijk regende en de kinderen bij elkaar in de tent kropen om met samen een groot bouwwerk te maken. Wolf is een echte fan en ik stiekem ook.

20170816_150601.jpgHet dak gaat er hier dan ook af als we een pakketje ontvangen met daarin het nieuwe Minecraft magazine, een spelletje, stickers én ook nog eens snoep! Wat een verwennerij! Terwijl we op het snoep sabbelen lezen we samen het magazine. Ik help Wolf een beetje omdat zijn leesniveau soms nog niet goed genoeg is, maar hij is er niet minder enthousiast om.

Het Minecraft Magazine bestaat uit 60 pagina’s met achtergrondinformatie, tips, strips en spelletjes. Vier Minecraft karakters met elk hun eigen specialisme vormen een rode draad door het magazine en vertellen je van alles over hun specialisme.

We krijgen een kijkje achter de schermen van Mojang en Wolf besluit natuurlijk meteen dat hij daar later gaat werken. We lezen aandachtig de tips over drankjes, iets waar we zelf pas net mee aan het experimenteren zijn in het spel. Bij het zien van de pagina’s over het maken van een pirateneiland gaat het dak er opnieuw af, want dat is precies waar Wolf op dit moment mee bezig is! Wat een toeval! De prachtige voorbeelden die worden gegeven zijn nog een tikkie boven ons niveau, maar door de bouwtekeningen kunnen we wel weer een paar leuke elementen aan ons eigen bouwwerk toevoegen. Helemaal leuk!  Het enige “probleem” met het tijdschrift is dat je soms niet kunt beslissen of je wilt lezen of meteen aan de slag wilt in Minecraft, haha. Bij het zien van de bouwtekeningen van een kanon, stuift Wolf er meteen vandoor en even later zit hij met supergeconcentreerd aan zijn eigen kanon te werken.

Wolf: “Ik vind het heel leuk want ik krijg er nieuwe ideeën door.”

20170816_151049

Minecraft: het Officiële magazine is voor spelers van verschillende leeftijden en niveaus. Voor beginners is er genoeg te leren en ervaren spelers kunnen zich laten inspireren en uitdagen. Wij zijn zelf nog niet op het niveau van add-ons of het beheren van onze eigen werelden, maar zelfs dat wordt uitgebreid besproken. Of je nu van bouwen houdt of van het bestrijden van mobs, er staat vast iets in wat je nog niet wist. Een tijdschrift voor elke fan dus!

Minecraft: Het Officiële Magazine is vanaf nu te koop en verschijnt elke 2 maanden voor € 5,99

*** gesponsorde blog ***

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.