Alles over… Nieuwe Minecraft boeken!

Al ruim een jaar speelt Wolf het spelletje Minecraft en ik speel regelmatig een stukje met hem mee. We zijn er ooit zomaar ingedoken, zonder handleidingen of tutorials. We hadden de creative mode ontdekt, waarin je niet kunt worden aangevallen door monsters en griezels en waarin je onbeperkt toegang hebt tot alle materialen. In deze modus kun je heerlijk experimenteren en de basics van het spel onder de knie krijgen. Na verloop van tijd begon Wolf toch wel meer interesse te krijgen voor de survival modus van het spel. We probeerden het, maar dat was toch wel even wennen; overal gevaar en als je dan eindelijk de goede blokjes voor een hutje in het bos bij elkaar had, werd dat hutje binnen de korste keren opgeblazen door een creeper. We bleven natuurlijk spelen, maar we zouden best wat hulp kunnen gebruiken.

We zijn dan ook heel erg blij dat Mojang twee nieuwe officiële Minecraft boeken heeft: Alles over Verkennen en Alles over Creative.

20170603_111307

Alles over Creative

Omdat we in de Creative modus al best handig zijn geworden, lezen we eerst het boek Alles over Creative. Je kunt het boek van kaft tot kaft lezen of je haalt er uit waar je in geinteresseerd bent. Wolf is vooral heel erg enthousiast over de verschillende bouwtekeningen die in het boek staan. Hij leest nog niet zo goed, maar hij kan deze ontwerpen al prima volgen. Ook staan er hele leuke tips is om je bouwsels in te richten en te versieren. Alle bouwwerken van Wolf zijn inmiddels voorzien van een zelf ontworpen banier en uit alle schoorstenen komt nu “rook”.

Het boek staat vol met ideeën voor huizen, hutten, kastelen en zelfs hele steden en dorpen. Wij hebben in ieder geval genoeg inspiratie opgedaan om ons weer een hele tijd in de Creative mode te kunnen vermaken. 20170603_110113

Alles over Verkennen

Omdat we doorgaans maar wat lopen te stuntelen in de Survival mode, zijn we heel nieuwsgierig naar de tips in dit boek. Het boek blijkt een hele goede hulp te zijn. We zoeken het hoofdstuk op over de eerste dag in Survival Mode en met het boek op schoot spelen we vrij makkelijk door de eerste dag heen. Voor Wolf is het fijn dat alles in kleine brokjes staat en dat er geen lappen tekst te bestuderen zijn voordat hij verder kan. Voor de eerste dag staat er een soort route beschrijving die hij heel makkelijk kan volgen, waardoor het veel beter gaat.

In het boek staan ook hele handige beschrijvingen van alle mobs die je kunt tegenkomen in Minecraft. Ook alle gebieden worden uitgebreid besproken, waardoor je beter weet wat je waar kunt doen. Er staan ook veel “extra” tips in en een paar leuke kijkjes achter de schermen van de bedenkers van Minecraft.

Officiële Minecraft boeken

Het fijne van deze boeken is dat ze door Mojang zelf zijn samengesteld, waardoor je zeker weet dat alle informatie klopt. Het zijn geen dikke naslagwerken, maar juist fijne compacte boeken, die je makkelijk op schoot kan houden terwijl je speelt. De tekeningen en schema’s zijn handig en heel erg goed te volgen, ook voor een zevenjarige. Voor zowel beginners als meer ervaren spelers bieden de boeken leuke en handige tips. Wij kunnen voorlopig weer heerlijk verder spelen, want in Minecraft is altijd iets te ontdekken of te bouwen en na het lezen van deze boeken nog meer dan ooit tevoren!

Minecraft – Alles over.. Verkennen en Minecraft – Alles over.. Creative – Mojang | mei 2017 | Uitgever: Meis en Maas | Onder andere hier te koop.

Voor het schrijven van dit blog ontving ik twee recensie exemplaren.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.