Dit weekend: Festival Elfia Haarzuilens

Een keer per jaar wordt kasteel Haarzuilens omgetoverd tot een groot Fantasy evenement. Er is muziek, eten, leuke kraampjes, demonstraties en shows. Alles wat je als geek of Fantasy liefhebber maar zou kunnen willen. Je kunt er zo maar Daenerys Targaryen tegen het lijf lopen, of een Orc, of The Doctor of een kudde zombies.

Wij zijn voor het eerst naar Elfia gegaan toen Wolf in aantocht was en we op jacht waren naar leuke Fantasy spulletjes voor zijn babykamer. Vanaf het moment dat we aankwamen op het kasteelterrein overviel ons een gevoel van thuiskomen. De mensen waren prachtig verkleed en beleefden alles vol overgave. We zagen figuren uit Star Wars, Lord of the Rings, World of Warcraft, maar ook Steampunkers en Manga liefhebbers. Jong en oud zat lekker in het zonnetje te genieten van de muziek onder het genot van een colaatje of een glas mede. Sindsdien is Elfia een jaarlijks terugkerend uitje voor ons gezin.

Het is een festival voor iedereen, jong en oud. Er lopen wel wat griezelige figuren rond maar over het algemeen is het voor kinderen echt niet te eng. De meeste cosplayers vinden het juist leuk dat er kinderen zijn en passen zich wel een beetje aan als ze grote bange ogen zien. We hebben in al onze jaren fantasy festivals slechts een keer een ervaring gehad met een verklede griezel die geen rekening wilde houden met het feit dat hij voor Wolf een beetje spannend was. Er zijn ook genoeg activiteiten die speciaal voor kinderen zijn, dus het is echt een gezinsvriendelijk festival.

Voor ouders is er ook genoeg te zien en te doen. Met je glas piratenbier kan je in de zon naar verschillende concerten zitten luisteren of je kunt meedansen in een rijdans. Je kunt een uil op je arm laten zitten of een duel aangaan met een ridder. Bovendien kan je er ontzettend lekker eten, je LARP uitrusting aanvullen, lezingen volgen of de allernieuwste fantasyboeken kopen (en de schrijvers ontmoeten). Kortom, voor iedereen is er iets te doen!

Dit jaar viert Elfia haar 25e verjaardag!

We zijn er dit jaar ook weer bij en wel op zondag. Muis en Wolf zullen ongetwijfeld de verkleedkist nog plunderen, maar wijzelf gaan niet (meer) verkleed. We hebben er weer ontzettend veel zin in en zijn benieuwd naar al het moois dat we er ongetwijfeld te zien krijgen.

Zien we je daar? 

Elfia | 29 en 30 april 2017 | Kasteel Haarzuilens | tickets en info vind je hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.