Doctor Who – nieuwe serie nieuwe dokter

Het is bijna zover! Doctor Who keert terug op de BBC na meer dan een jaar afwezigheid. Het belooft een spannend seizoen te worden met een hoop veranderingen en nieuwe monsters maar ook een paar bekende gezichten.

Ik kijk er naar uit, maar tegelijkertijd ben ik ook een beetje angstig want ik weet dat dit het laatste seizoen van Peter Capaldi is. Voor wie de serie nog niet kent, de hoofdpersoon (The Doctor) is een onsterfelijke alien die eens in de zoveel jaar regenereert in een nieuwe versie vanzichzelf. Dat betekent dat de rol steeds door andere acteurs wordt gespeeld. Sinds de revival van de show eind jaren 90 zijn er 4 acteurs geweest die de rol hebben gespeeld, Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith en nu Peter Capaldi.

Eerlijk gezegd heb ik nooit echt aan Capaldi kunnen wennen. De mopperende, oude dokter is zo’n eind verwijderd van de dokters die ervoor kwamen. De verhaallijn werd de laatste jaren ook steeds donkerder en zwaarder, met veel (te veel) dubbele afleveringen en monsters die een beetje te eng werden voor kinderen. Dit wordt ook het laatste seizoen van schrijver Stephen Moffat en ik hoop dat hij er nog een paar afleveringen ingooit met de humor en spanning die ik zo van hem waardeerde toen Matt Smith de dokter was.

Een paar van de nieuwe gezichten doen vermoeden dat dat zomaar het geval kan zijn. Er is een nieuwe companion (de side-kick van de dokter): Bill. Zij ziet de dingen net even anders dan de vorige companions en dat zorgt ongetwijfeld voor een frisse wind in de Tardis.

wp-1489569421866.png
The Doctor en Bill (afbeelding uit de trailer, rechten BBC)

De compleet maffe Nardole uit de Kerstspecial komt terug, gespeeld door de geweldige Matt Lucas. Nog een indicatie dat dit seizoen wellicht een wat vrolijkere noot heeft.

Een ander bekend gezicht is dat van Missy, ook wel bekend als The Master, de aartsvijand (en naar eigen zeggen beste vriend) van de Dokter. Missy is gevaarlijk en gemeen, maar heeft wel een geweldige one-liners en een zwart gevoel voor humor.

De vraag is natuurlijk wie de volgende dokter wordt. In Groot Britannië wordt al druk gespeculeerd en gewed. Iedereen kan de dokter zijn, man of vrouw, oud of jong. Het moet wel een Brit zijn, maar verder blijft het gokken. Sommige fans verwachten een vrouwelijke dokter. Ik zou dat heel gaaf vinden, maar ik weet niet zeker of de BBC er al klaar voor is. We moeten afwachten, ergens dit jaar zal de grote onthulling plaatsvinden en dan kunnen we ons gaan voorbereiden op het afscheid van Capaldi.

Dr Who seizoen 10 – BBC 1 – 15 april 2017

Ga jij kijken?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.