Ik wil een prentenboek! – kinderboeken actie

Voor de meeste Geeks begint hun reis door de werelden van monsters, tijdreizigers, draken en ruimtewezens met een boek. Lezen is enorm belangrijk. Niet alleen omdat je dan verder komt in het leven (whatever that means) maar vooral omdat het de deuren opent naar vreemde nieuwe werelden en je de kans geeft die werelden door de ogen van een ander te bekijken.

Stichting Geef mij maar een boek! wil er graag voor zorgen dat ieder kind kan worden voorgelezen uit een eigen boek. Daarom werkt de stichting samen met uitgevers en boekenwinkels om op die manier een kinderboeken klassieker voor een lage prijs aan te kunnen bieden. Ik wil een prentenboek is een initiatief van deze stichting, waarbij het doel is een mooi prentenboek bij zoveel mogelijk kinderen in huis te krijgen.

logo_iwep

Dit jaar is het eerste jaar dat de stichting – in samenwerking met boekhandels – een prentenboek aanbiedt. Het boek is dit jaar – tromgeroffel – De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Als ik nog niet enthousiast was over deze actie, dan zou ik het wel worden van hun boekenkeuze. De Gruffalo is hier in huis al jaren het absolute lievelings(voorlees)boek. Een van Wolfs eerste woorden was “guggalo” en hij kent het hele verhaal uit zijn hoofd. Ik ook want ik heb het wel 1000 keer voorgelezen.

Het boek uit 1999 gaat over een kleine muis die steeds door allerlei slimme trucjes de roofdieren in het bos voor de gek weet te houden. Totdat hij de Gruffalo tegenkomt.. Er zit humor in, het heeft een spannende wending en het rijmt dus het leest heerlijk voor.

Opmaak 1

Als je dit geweldige boek nog niet hebt, is dit je kans! Maak een kind blij met dit ontzettend leuke boek!

De Gruffalo is vanaf 7 april voor slechts €2,- te koop bij de boekhandel! Zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.