My People

Vandaag eens geen review of film recensie, maar een persoonlijker stukje!

Ik was als kind al een Geek. Ik wist alles van Star Wars, spaarde Transformers en leerde Engels door He-Man en Scooby-Doo. Het kostte me alleen jaren om er achter te komen dat dát hetgene was dat bij me hoorde. Ik trok op met de schaak-kampioenen, met Metalheads en alto’s (dit was het pre-emo tijdperk) en later met redelijk vage “artistieke” types op de universiteit. Maar pas toen ik zwanger was van Wolf kwam ik er achter waar ik me thuis voelde.

We waren zijn kamertje aan het voorbereiden en ik wilde dat het een draken/elfjes thema zou hebben. Een collega tipte me om naar de Elf Fantasy Fair te gaan. Daar zou ik nog wel wat leuke dingen kunnen vinden, dacht ze, dus gingen J. en ik een kijkje nemen. We liepen over de beurs, genoten van de zon, spraken met de eigenaren van kraampjes en hadden een geweldige dag. Ik besefte me opeens dat we ons allebei vanaf het moment dat we de beurs opliepen, compleet, 100% thuis voelden. Dit waren Mijn Mensen! Mensen die mijn liefde voor Dr Who, World of Warcraft, Robert Jordan en Lord of the Rings deelden! Mensen die trots hun kostuum dragen en graag met je op de foto willen. Die het begrijpen als je ogen gaan twinkelen van een Tardis. My People.

Het jaar erna liepen we met een kinderwagen over dezelfde beurs en gingen we vaker naar dergelijke events. Toen Wolf iets ouder werd ging hij zich verkleden. Niet echt cos-play maar gewoon lekker als piraat of ridder. Hij vindt het heerlijk en voelt zich helemaal thuis. Het is toch ook geweldig als je iemand tegenkomt met een tamme draak die je mag aaien? Of iemand die toverdrankjes maakt? De meeste cosplayers reageren ook nog eens heel erg leuk op kinderen en dat maakt de hele ervaring nog veel gaver.

20140419_114802-1
Ieniemienie kleine Wolf op Elfia, lang geleden!

Ik ben blij dat Wolf en Muis zich zo thuis voelen op de beurzen. Ze hoeven van mij geen Geeks te worden als ze dat niet willen; het is geen religie of levensfilosofie. Ik vind het wel ontzettend leuk dat Wolf tot nu toe dezelfde (soort) dingen leuk vindt als ik. Als dat zo blijft weet hij tenminste dat hij niet alleen is. Hij heeft een groep waar hij altijd bij kan horen. Tussen de cosplayers, de Funko Pop verzamelaars, de Trekkies, de Potterheads en de gamers. My People.

Elfia is dit jaar op 29 en 30 april. Koop hier je tickets!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.