Filmklassiekers: Labyrinth

Jaaaaaren, decennia geleden zeiden mijn ouders tijdens de Kerstvakantie opeens dat mijn zusje en ik mochten opblijven en een film mochten kijken. Want wat er die avond op de BBC zou komen móesten we gewoon gezien hebben. De film was Labyrinth en als ik nog geen Geek was geweest, was ik het wel geworden na het zien van deze film.

wp-1489756340241.png

**SPOILERS**

Waar gaat het over?

Een typisch pubermeisje, Sarah, met bijpassende attitude, moet van haar ouders op haar babybroertje Toby passen. Ze heeft er helemaal geen zin in en wenst – omdat ze zelf een enorme fantasy geek is – dat de Goblin King haar krijsende broertje weg meeneemt. Ze schrikt zich te pletter als de Goblin King (gespeeld door niemand minder dan David Bowie) het kind inderdaad komt halen. Natuurlijk heeft Sarah het niet zo bedoeld en ze wil haar broertje terug. De Goblin King daagt haar uit: Als ze binnen 13 uur door zijn labyrint kan komen en zijn kasteel kan bereiken, geeft hij het broertje terug. Sarah begint aan een ogenschijnlijk hopeloze queeste om haar broertje terug te krijgen, maar krijgt onderweg steeds meer hulp van vreemde bewoners van het Labyrint, waaronder een mopperende dwerg en een monster dat tegen stenen praat.

Ik hou zo van deze film! Dat komt omdat de echte sterren uit deze film komen uit de geniale geest van Jim Henson, de geestelijk vader van onder andere de Muppets en Sesamstraat. Je kunt dus een hele hoop geweldige monsters verwachten, in alle soorten en maten. Sommige zijn alleen maar schattig en grappig, anderen best een beetje griezelig, maar bijna allemaal zijn ze heel erg grappig.

wp-1489756340242.png

Kijken met kinderen?

Jaaaaa! Oh deze film is zooooo leuk voor kinderen! Er zitten hier een daar spannende stukjes in, maar niks om nachtmerries van te krijgen. Ook zitten er wel wat dialogen in die soms voor kinderen moeilijk te volgen zijn. Maar de Goblins en andere bewoners van het Labyrint zijn zo ontzettend grappig en leuk en dat maakt het alleen al de moeite waard. De film is niet in het Nederlands, dus vertalen of ondertiteling voorlezen zal moeten, maar er gebeurt visueel genoeg om kinderen te boeien.

| Labyrinth | verkrijgbaar op DVD en Blue Ray

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.