Fantastic Beasts and Where to Find them – online release!

Hoera! Het is zo ver! Mijn ab-so-lute lievelingsfilm van de afgelopen tijd is beschikbaar om te downloaden via iTunes en Google Play: Fantastic Beasts and Where to Find them!

De film is de eerste van wat een hele nieuwe reeks films over de wereld van Harry Potter beloofd te worden. De film is afgeleid van een flinterdunboekje dat J.K. Rowling ooit schreef voor het Britse goede doel Comic Relief. Ik was toendertijd een van de weinige Nederlandse fans die gek genoeg was het boekje te kopen, maar nu ben ik best trots op het inmiddels zeldzame boekje.

wp-1488813430505.jpg

Het dunne boekje moest een van de schoolboeken van Harry Potter voorstellen geschreven door ene Newt Scamander. De film draait om deze Newt Scamander. Hij is een Magizoologist, wat betekent dat hij een expert is op het gebied van magische dieren. De film speelt zich af in New York in de jaren 20, lang voordat het verhaal van Harry Potter begint.

In de film is Newt naar New York gereisd, met een magische koffer. In de koffer wonen allerlei prachtige, vreemde, magische wezens. Door misvertanden en chaos komt de koffer in handen van een niet-magische iemand (een Dreuzel, voor Potterfans) die de koffer – natuurlijk – opent, met alle gevolgen van dien. Daarnaast wordt de stad geplaagd door een vreemd, aggressief wezen en de tovenaars en heksen zijn als de dood voor conflicten met de niet-magische wereld. Newt probeert samen met zijn vrienden de ontsnapte wezens te vinden en vooral niet betrokken te raken bij alle chaos.

wp-1488814552770.png
afbeelding eigendom Warner Bros

De film pakt je vanaf de allereerste tonen. Een Potterhead herkent meteen de tune van de Harry Potterfilms, die daarna overgaat in de soundtrack van Fantastic Beasts and Where to Find them. Je duikt meteen (weer) in de magische wereld die J.K. Rowling heeft gecreeërd met haar Harry Potter boeken. Het verhaal is spannend en soms heel erg ontroerend, maar je moet ook vaak genoeg hard lachen om vreemde wezens en de rare streken die ze uithalen. Wolf en Muis hebben hem nog niet gezien en ik ben heel benieuwd hoe ze het vinden. Binnenkort een blogje met kijktips voor jongere kids!

Fantastic Beasts and Where to Find them – Warner Bros. 2016 – digitaal verkrijgbaar op o.a.  iTunes, Google Play en Amazon vanaf nu. Blu-ray/DVD verkrijgbaar vanaf 28 maart 2017.

Wat is jouw favoriete fantasie dier?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.