Filmtip: The Lego Batman movie

Nou dat is ook fraai. Zeg ik vorige week nog dat ik elke vrijdag een filmblog ga posten en dan faal ik al bij de tweede week. Het had wel een goede reden: ik heb mijn middag gisteren gezellig met Wolf doorgebracht in de bioscoop! Eens in de zoveel tijd heeft een jongen van zeven, die hard werkt op school om alle letters en cijfers de baas te worden een break nodig en dan is een filmpje pakken met zijn tweetjes een perfecte manier om je gedachten te verzetten.

De film was The LEGO Batman movie  en we hebben genoten.

wp-1489155586583.png

*SPOILERFREE*

Iedereen kent Batman wel, die gemaskerde man die de straten van Gotham beschermt tegen engerds als de Joker, de Penguin en Catwoman.  Het is de meeste films een nogal tragische, ietwat duistere held, die vooral snachts zijn heldendaden verricht. Batman heeft nou niet echt een zonnige persoonlijkheid maar dat maakt het juist zo leuk om hem in een LEGO film te zien.

In de film moet Batman voor de zoveelste keer Gotham redden terwijl hij per ongeluk “vader” is geworden. Alles gaat op zijn LEGOs: er worden ter plekke voertuigen gebouwd en gebouwen vallen in kleine steentjes in elkaar. Hier thuis worden veel LEGO spelletjes gespeeld en we kijken regelmatig LEGO animatie-series maar deze film is anders. In de meeste LEGO animaties herken je de karakteristieke steentjes en poppetjes eigenlijk niet meer. Maar in deze film zie je dat juist weer wel (zeker in 3D) en dat is best gaaf gedaan!

De Lego films zijn voor jong en oud. Dit is een film waar je als (Geeky) moeder of vader ook nog van kan genieten. De film is ontzettend grappig en er zitten allemaal geweldige knipogen naar popcultuur en geek-cultuur in, die misschien niet allemaal door kinderen worden opgepikt, maar waarschijnlijk wel door de meekijkende ouder.

Wolf vindt het een geweldige film. Het was af en toe lekker spannend, maar ik heb hem een paar keer heel hard horen lachen en hij wil nu graag nog een keer met zijn beste vriendje.

Als je dit weekend nog een leuk uitje zoekt: Batman draait nog vollop in de bioscoop en is echt de moeite waard!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.