Mijn 5 favoriete Netflixseries voor Geeky Kids (maart 2017)

Hier thuis wordt vrij weinig gewone televisie gekeken. Sinds we een nieuwe televisie hebben, mét Netflix knop er op, kijken we liever een film of serie op het moment dat het ons het best uit komt. Dat geldt voor de grote en de kleine mensen in dit gezin. Ik kijk zelf graag een film of documentaire maar de Wildebrassen kijken veel liever naar series. Daarom leek het me leuk eens een top 5 van de leukste Geeky Netflix series te maken die ook voor kinderen geschikt zijn. Omdat het aanbod van Netflix nogal wisselt, wil ik dit een paar keer per jaar gaan doen, zodat er altijd een actueel overzicht staat.

Het aanbod is gigantisch! Cartoons en live action series, science fiction en fantasy, er is van alles. Wolf en Muis kijken naar verschillende dingen, afhankelijk van hun bui, maar dit zijn een paar van hun favorieten:

Draken: Race naar de Rand

wp-1488966774997.png

Van deze animatieserie staan vier seizoenen op Netflix. Het is een serie gebaseerd op films van Hoe tem je een Draak? naar het boek van Cressida Cowell. De serie speelt zich af na de eerste film en voor de tweede film en gaat over de vikingjongen Hikkie die samen met zijn draak Tandloos (en een hele bende andere maffe vinkingjongeren) op zoek gaat naar nieuwe drakensoorten en daarbij het gevecht aan moet gaan tegen de drakenjagers. Het is lekker spannend en soms ook vreselijk grappig. Ik ben zelf een grote fan van de tweeling Schorrie en Morrie (de namen alleen al!) die een compleet eigen logica op de wereld toepassen en de boel regelmatig op zijn kop zetten. Tip: kijk ook eens naar de films en de leuke specials die op Netflix staan.

Leuk voor: jongens en meisjes, 6 jaar en ouder, fantasy/viking/draken liefhebbers

Trollenjagers

wp-1488966727341.png

Een relatief nieuwe serie die je als ouder ook nog heel goed kunt kijken is Trollenjagers of Trollhunters. Van dezelfde producent als Draken: Race naar de Rand, Dreamworks, dus wederom animatie van hoog niveau. Het gaat over een jongen, Jim, die na de vondst van een bijzonder amulet wordt uitgeroepen tot de nieuwe Trollenjager. Anders dan de titel doet vermoeden moet hij niet op trollen jagen, maar ze juist beschermen tegen slechte trollen die de wereld willen veroveren. Samen met een paar goede trollen en twee vriendjes gaat Jim de strijd aan tegen het kwaad.

Deze serie vind ik een stuk pittiger dan Hoe tem je een draak. Er worden wat meer onderwerpen voor oudere kinderen in behandeld (eerste liefde, een afwezige ouder) en de hoofdpersonages zitten ook op de middelbare school. Op dit moment staan er 26 afleveringen (serie 1) op Netflix maar ondanks het succes van de serie is Netflix nog zoekende hoe nu verder te gaan. Dit heeft helaas te maken met het onverwachts overlijden van de Amerikaanse acteur  (Anton Yelchin) die de stem van Jim insprak. Ik vermoed dat er wel een tweede serie zal komen maar het is nog onduidelijk wanneer.

Leuk voor: jongens en meisjes, 10 jaar en ouder, fantasy/sprookjes liefhebbers

Pokémon

wp-1488966846998.png

Pokemon mag natuurlijk niet ontbreken. De tiener Ash gaat op reis om een Pokémon meester te worden. Pokémon zijn dieren/wezens die bijzondere krachten bezitten en die door trainers kunnen worden gevangen en afgericht om mee te vechten in speciale Pokémon arenas. Ash gaat met zijn vriendje Pikachu de wereld over om zoveel mogelijk te leren en zo veel mogelijk gave Pokémon te vangen.

De stijl van de serie is Japans, al valt dat eigenlijk niet eens zo op. Op Netflix staan 3 seizoenen Pokemon en twee films. De seizoenen sluiten niet helemaal op elkaar aan, maar omdat elke aflevering een nieuw avontuur is, is dat niet zo erg.

Leuk voor: jongens en meisjes vanaf 6 jaar, Pokemon (GO) fans en liefhebbers van Japanse tekenfilms

Super 4

wp-1488966847011.png

Playmobil heeft niet alleen leuk speelgoed, maar ook een leuke animatieserie! Er staat op dit moment 1 seizoen van 26 afleveringen online. Het gaat over de avonturen van een ridder (Alex), een piratenmeisje (Ruby), een futuristische geheim agent(Gene) en een elfje (Twinkle). Hier thuis hebben ze alle afleveringen al drie keer gezien (minstens). Dat is niet zo gek want deze serie heeft voor elk wat wils. Net als het speelgoed van Playmobil, is de serie voor zowel jongens als meisjes leuk en het past ook bij verschillende leeftijden. De verhalen zijn origineel en spelen zich in verschillende landen af, zodat je nooit twee keer hetzelfde soort verhaal ziet.

Voor mij als moeder is deze serie extra fijn omdat het niet erg eng is en geschikt voor jongens en meisjes. Het is hier namelijk regelmatig zoeken naar iets wat leuk is voor meisje Muis en mannetje Wolf en ik ben altijd heel blij als we dergelijke series vinden.

Leuk voor: jongens én meisjes vanaf 6 jaar, voor.. nou ja voor iedereen eigenlijk!

Dinotrux

wp-1488966847009.png

Ik geef het toe, toen ik voor het eerst van deze serie hoorde rolde ik wel even met mijn ogen. Ja hoor, ze combineren dinosaurussen en vrachtwagens, wat een goedkope inkopper zeg! Maar na een paar afleveringen met de Wildebrassen te hebben meegekeken, moet ik zeggen dat dit toch wel een erg leuke serie is. Deze Netflix orginal serie heeft inmiddels als weer drie seizoenen. Het gaat over – je raadt het al – mechanische dinosaurussen die allerlei dingen gaan bouwen om het leven leuker of makkelijker te maken. Ze nemen het op tegen een slechte Tyrannosaurus Rex (maar dan dus als Robot) en zijn maffe sidekick, verzinnen manieren om sneller aan eten te komen en redden allerlei “dinosaurus-soorten” uit de problemen.

leuk voor: jongens (en meisjes) vanaf 4 jaar, voor dinosaurus en robot liefhebbers

2 reacties

    • Wij zouden niet meer zonder kunnen! Wij kijken allemaal liever series dan films en ik vind het filmaanbod best goed, maar voor een filmfanaat is het inderdaad misschien niet toereikend.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.