Funko Pop! Poppetjes sparen

Als je net zoals wij je een beetje in het Nerdy Geeky wereldje begeeft kom je ze regelmatig tegen: Funko Pop! poppetjes. Kleine kunststof beeldjes van allerlei personages uit de Popcultuur. Marvel, Star Wars, Disney, Harry Potter en zelfs allerlei griezels uit horrorfilms, ze zijn er allemaal. De Pops zien er een beetje vreemd en komisch uit: ze hebben enorme hoofden en kleine lijfjes en de ogen zijn gewoon twee zwarte stippen.

wp-1488217429144.jpg

De beeldjes zijn ontzettend populair. Je kunt ze sparen, als je van een bepaalde film of franchise houdt, om je collectie groter te maken. Of je kunt ze sparen omdat je de poppetjes zelf zo leuk vindt. Ik ben me er pas sinds kort in gaan verdiepen (wauw, weer een hoekje van de geek-wereld dat voor me open gaat!) maar ik heb al de meest waanzinnige verzamelingen gezien. Kijk maar eens op Facebook in een van de Funko groepen!

Toch probeerde ik me wel een beetje in te houden. Poppetjes gaan sparen? Op mijn leeftijd? Ik heb al 1001 hobbies! Bovendien… ik ben al net een hamstertje. Ik sleur alles mijn holletje in wat ik mooi vind, tot grote ergernis van J., die steeds meer kasten ziet dichtslippen met spulletjes. Dus nee, verman jezelf Inge. Geniet maar van Funko Pop!-petjes bij een ander.

Dagje shoppen

En dan ga ik in Antwerpen winkelen met J. Winkelen betekent voor mij iets anders dan voor de meeste vrouwen. Ik hoef niet zo nodig naar allemaal kledingzaken, doe mij de boekenwinkels maar! Op weg naar boekenwinkel nummer drie, zie ik  ‘m: Newt Scamander! In de etalage van Outpost Gamecenter (sowieso al een walhalla voor Gamenerds zoals ik) staat de hele cast van Fantastic Beasts and Where to Find Them. Ik sleur een beetje verbaasde J. de winkel in en kom even later met een nóg verbaasdere J. én een Funko Pop! van Newt Scamander naar buiten.

Wat is er toch zo leuk aan? Ik weet het niet.. Als ik naar dat poppetje kijk doet mijn hoofd gewoon “Aaaaaawww! Wat lieieief!” Ik ben niet de enige op wie Newt deze aantrekkings heeft. Op de terugweg naar Nederland wil Muis hem vasthouden (met doos en al) en ze valt in slaap met de nog ingepakte Newt in haar armen. De echte verzamelaars halen hun Pops niet uit het doosje. Die van mij staat nu zonder doosje bij mijn J.K. Rowling verzameling, want deze specifieke Funko Pop is niet echt een collector’s item dus die doos lijkt me geen enorme toegevoegde waarde hebben.

wp-1488217429147.jpg

Daar komt nog bij dat mijn jedi reflexen niet snel genoeg waren om Muis te beletten de door open te scheuren zodra we thuis was. Peuterpower, zucht.

Dit is slechts het begin..

Nu is de grote vraag natuurlijk of ik ze ga sparen of niet. De reacties van mijn gezin zeggen me al genoeg, we vinden Funko Pops gewoon ontzettend leuk. Zelfs J. is nu wel enthousiast en heeft al allerlei sites bezocht op zoek naar leuke Harry Potter Pops. We gaan wel proberen het – in eerste instantie – bij Harry Potter en Fantastic Beasts te laten; zo groot is ons huis nou ook weer niet. Maar Muis zeurt nu al om Disney Pops… Dat wordt nog wat. Dit is het begin van een mooie verzameling!

Zou jij zulke poppetjes gaan sparen en zo ja, welke?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.