Harry Potter PC game year 1-4 // review

Een paar dagen geleden vertelde ik dat ik een paar hele gave LEGO PC spelletjes had ontdekt bij de Action. Van de Avengers, LEGO Movie, de Hobbit en Harry Potter.

Om zo’n spel te spelen heb je een laptop of PC nodig. We hebben nog een 10 jaar oude laptop liggen en het lijkt ons wel leuk om die aan Wolf te geven, aangezien hij steeds meer interesse heeft in IT. Die moet natuurlijk wel even gebruiksklaar worden gemaakt. Het is even wat werk, maar je kunt deze spelletjes dus zelfs op behoorlijk oude laptops spelen!

Als de laptop eenmaal klaar voor gebruik is, is het een kwestie van installeren en aan de slag! Het spel oogt meteen heel erg vertrouwd, aangezien we al vele LEGO games hebben gespeeld en hoewel Wolf nog nooit op een laptop heeft gegamed, heeft hij snel door hoe hij het spel moet beginnen.

wp-1487196733150.jpg

De “controls” zijn even wennen voor Wolf. Niet met een muis, niet met een joystick maar met een paar toetsen. Voor geoefende gamers natuurlijk doodnormaal, maar voor de jeugd van tegenwoordig, die gewend is alles te kunnen swipen, wel even anders. Hij heeft het gelukkig snel door.

Het verhaal van het spel volgt het eerste boek en de eerste film. Er zitten weer ontzettend grappig filmpjes in. Net als alle LEGO spelletjes, zijn de levels waanzinnig uitgebreid. Je kunt vanalles doen en Wolf heeft een hoop lol bij het experimenteren met spreuken. Hij speelt vrij vlot het eerste level uit en begint meteen aan de volgende. Dat is het grote nadeel van deze spelletjes: er is zo veel te doen dat je bijna niet kunt stoppen.

wp-1487196733151.jpg

Ik vraag Wolf of het een beetje een leuk spelletje is en krijg een grote glimlach en een dikke knuffel. Dat heb ik toch maar weer mooi voor mekaar getoverd.

Het LEGO Harry Potter – year 1-4 spel is te koop bij o.a. de Action voor €1,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.