Op bezoek bij Harry Potter

Het is nog de eerste week van de Harry Potter expo en het is nu al een enorm succes! De tentoonstelling werd geopend door de tweeling James en Oliver Phelps die in de film de roodharige broers Fred en George Wemel spelen. De opening trok enorm veel fans, die in vol Zweinstein uniform naar de expo kwamen.

Helaas konden we er bij de opening niet bij zijn, maar we zijn blij dat we toch al in de eerste week de kans krijgen om ons in de wereld van Harry Potter te storten. Wolf heeft een studiedag en we maken mooi gebruik van het feit dat de rest van Nederland nog aan het werk is of op school zit. Kaartjes voor de expo koop je per tijdsslot; dat betekent dat je alleen op een bepaalde tijd naar binnen mag. Eenmaal binnen mag je zo lang blijven als je wilt. We kiezen een tijdsstip waarop ik hoop dat het niet zo druk is en tellen de dagen af.

We komen aan in Utrecht en parkeren naast de Cinemec. Snel jassen en tassen in een kluis en op naar de expo. We zijn wat vroeg en maken van de extra tijd gebruik om met zijn viertjes op de foto te gaan in Harry Potter-stijl.

Dan mogen we naar binnen en komen als eerste bij de Sorteerhoed. De Sorteerhoed deelt nieuwe leerlingen in in  hun huizen op Zweinstein. Op de expo krijg je de kans om door de hoed gesorteerd te worden. Wolf weet al in welk huis hij zit (Ravenklauw) en hij vindt het een beetje griezelig dus slaan we dit even over. Vervolgens worden we op Zweinstein verwelkomd en begint de expositie echt.

photogrid_1487253901092

We kijken onze ogen uit. Zo veel kostuums en attributen uit de film! Alles ziet er ook nog eens “echt” uit. Alsof je zo met de toverstaf van Harry een paar coole spreuken kunt doen. Ik vind de kostuums vooral erg mooi. De kleding ziet er gedragen uit, alsof iemand al jaren met zo’n mantel of toverhoed rond heeft gelopen. Je herkent alle verschillende karakters meteen: Harry, Ron, Hermelien en ook hun leraren en schoolgenoten.

Voor de kinderen is er vanalles te doen. Zoals ik al zei kun je in een huis worden ingedeeld, maar er is nog meer te beleven. Wolf oefent zijn Zwerkbal-skills en Muis probeert een mandragora te plukken.

Voor wie de boeken of de films kent zal het geen verassing zijn dat er ook wat engere stukken te zien zijn. Als we het deel over het Donkere Woud betreden, willen beide kinderen toch liever even opgetild worden en het deel van Hij Die Niet Genoemd Mag Worden vinden ze ook wel een beetje spannend. Maar als ze even later weer wat vriendelijke, vertrouwde gezichten zien, is het allemaal snel weer goed.

photogrid_1487254092957

We vinden een Ravenklauw vlag en Wolf moet natuurlijk even op de foto. Hij vindt het helemaal geweldig en wil nu eigenlijk het liefst naar Zweinstein op school. Hij zal het moeten doen met een eigen toverstaf en een klein beetje fantasie.

De tentoonstelling is een echte ervaring. Je hebt de meeste dingen al in de films gezien, maar om het van dichtbij te zien is wel wat anders. Ook het interactieve aspect is ontzettend leuk gevonden. Zolang je er rekening mee houdt dat er wat spannende stukjes bij zitten, is het ook voor jonge kinderen leuk om te zien. Voor iedereen die van de Harry Potter boeken en films houdt, is dit een must-see!

Harry Potter – The Exhibition is te zien in de Cinemec Utrecht. De tentoonstelling loopt van 11 februari 2017 t/m 30 juni 2017 en tickets zijn te krijgen via Ticketmaster. 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.