Middeleeuwse Minecraft *review*

Stel, je bent zeven, je zit in groep drie en je moet van de juf steeds vreselijk saaie boeken lezen over “mus” en “Sim en Saar”. Eigenlijk zou je liever de hele dag verder willen werken aan dat kasteel dat je net in Minecraft aan het bouwen bent, want je was net zo lekker bezig aan die toren met valluik.

Mijn Wolfje houdt niet van lezen, althans niet van AVI boeken. Die gaan namelijk nergens over. Hij houdt van andere dingen. Games (vooral Minecraft), lego, scouting (en natuur) én.. alles wat met ridders en vikingen te maken heeft. In Minecraft is hij aan een paar kastelen bezig, de een nog groter en “gevaarlijker” dan de ander. Hij bouwt stallen, slotgrachten, torens, tronen en eetzalen. Mijn superlieve tante stuurde hem daarom dit boek op als cadeautje: Minecraft Middeleeuwse Vesting.

“Er staan supercoole vallen in!”

Wat een succes! Mijn “ik wil geen boeken lezen”-mannetje slaapt met het boek onder zijn kussen. En hij leest! Letter voor letter ontcijfert hij de titels en dankzij de duidelijke tekeningen kan hij makkelijk volgen wat hij moet doen. Ik vroeg hem wat er zo leuk aan het boek is. Er staan supercoole vallen in, aldus de zevenjarige, en hij kan nog nooit een kerker gebouwd en nu weet hij hoe dat moet. Aan de ene kant denk ik als moeder dan, “goh wat gezellig klinkt dat allemaal”, aan de andere kant vind ik het heerlijk om hem opeens met zo’n boek rond te zien slepen.

wp-1485335360386.jpg

Wolf is hartstikke blij met dit boek en met alle nieuwe trucs die hij heeft geleerd. Zijn kastelen zijn nu groter en gevaarlijker dan ooit en hij gebruikt zijn nieuw verworven skills natuurlijk ook bij andere bouwsels. Voor kinderen die fan zijn Minecraft en ridders een grote aanrader!

Minecraft – Middeleeuwse Vesting //  ISBN 9789030502722 // Uitgeverij Meis en Maas
Te koop: online en bij de betere boekhandel en speelgoedwinkel

Deze blog is NIET gesponsord.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.