De Geeky moeder

Ik ben terug! Nieuwe fase, nieuwe ideeën en nieuwe projecten.

Een nieuw logo ook en de site zal de komende weken ook gaan veranderen. Veranderen van Mamablog naar iets anders. Nee, ik ben niet gestopt met moeder zijn. De Wildebrassen zijn nog steeds mijn grootste passie en mijn “werk”, maar naast dat werk heb ik nog een paar interesses die ik wat meer wil gaan verkennen.

Ik ben een gigantische geek. Wat is een Geek? Als je het op Wikipedia opzoekt staat er dat een geek iemand is die gepassioneerd is door wetenschap en techniek. Het gaat echter verder dan dat. Ik ben inderdaad wetenschappelijk geschoold en ik  ben dol op technische snufjes, maar het gaat ook om andere interesses. Het woord is verwand aan ons woord “gek”. En ik ben gek.. op scifi, fantasy, gadgets, boeken en gaming. Hoe ouder ik word, des te meer ik me realiseer dat niet iedereen zo is. Ik moest Netflix van mijn telefoon halen, omdat ik niet kon stoppen met Star Trek kijken. Ik word heel blij van de nieuwe Star Wars film en nog veel meer van de nieuwe Harry Potter film. Ik sta met een Pikachu-rugzak in mijn handen te balen dat die schouderbandjes niet groot genoeg zijn voor een volwassene. Ik probeer mijn halve familie mee te slepen naar Comic Con en ik kan uren praten over de evolutie van World of Warcraft sinds de eerste release. Nerd of Geek, hoe het het ook noemt (ik geef de voorkeur aan geuzennaam Geek), ik ben een beetje anders.

Bij de vriendjes van mijn kinderen scoor ik wel een hoop punten. Ik ben die moeder die alle Pokemon kan benoemen. Ik speel vrolijk mee met alle lego games op de Xbox en ik kan je meer vertellen over Star Wars dan je ooit hebt willen weten. Mijn kinderen – online noem ik ze Wolf en Muis- hebben allebei namen uit fantasy (-achtige) boeken. Het zijn twee kleine mini-geeks, al hebben ze andere interesses dan ik. Hoe “normaal” ik ook probeer te zijn, mijn geeky ouderschap straalt toch van me af. Ouders komen mij vragen hoe Pokemon Go werkt en welke games geschikt zijn voor zevenjarigen.

En daar wil ik nou juist in deze blog wat meer op in gaan vanaf nu. Geeky kinderen hebben nu eenmaal hun eigen interesses en problemen. Ik wist als kind niet wat Geeks waren, of Nerds. Ik werd een “Stuudje” genoemd en vreselijk gepest. Nu weet ik wel beter, maar ik dacht echt dat ik de enige was. Ik dacht ook dat ik moest veranderen om er bij te horen. Op deze blog wil ik leuke activiteiten en ideeën voor Geeky/Nerdy kinderen en hun ouders delen. Boeken, games, apps, beurzen, festivals, films en series.

De naam van de blog blijft hetzelfde. Mijn kinderen blijven mijn mooie wilde dingen en ik wil vooral de boodschap uitdragen dat alle kinderen dat zijn. Mooi, ongeacht je uiterlijk. En Wild, met een kop vol avonturen. En elke moeder vindt haar kind een lekker ding. Ik ben terug en deze blog ook. Allons-y!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.