Sprookjesachtig weekendje weg in de Efteling

Omdat J. de laatste tijd zo hard had gewerkt, omdat onze vakantie een beetje werd verspild aan geklus en gepoets en omdat ik gek ben op sprookjes, boekte ik in een opwelling een last minute Bosrijk in de Efteling. 4 dagen en 3 nachten met zijn viertjes in een appartement in het Landhuys. Het was al een tijdje geleden dat we in de Efteling waren; de laatste keer zat Wolf nog in mijn buik. Voor beide kindjes dus een eerste keer. Het was even lastig uitleggen waar we heen gingen, want hoe beschrijf je zoiets? Met wat Youtube filmpjes en plaatjes van de website, konden we ze een beetje voorbereiden op het grote avontuur.

Vrijdagmiddag vertrokken we naar Kaatsheuvel. Bij het zien van de receptie naast het Poorthuys alleen al begonnen de ogen van Wolf op te lichten. “Waow, mama, dat is net een kasteel!” Toen we even later voor het Landhuys stopten om uit te pakken, waande hij zich al in het sprookjesbos.

20150227_161945
Uitpakken, ons appartement bovenin, in het midden.
20150227_162738
Kicken! Een stapelbed!

Het appartement is klein maar erg handig ingericht. Er is 1 ruimte met woonkamer/keuken/tweepersoonsbed en 1 met een stapelbed en babybedje. Heel fijn als je stuiterende Wildebrassen wilt laten slapen en zelf ook nog iets aan je avond wilt hebben. Alles is aanwezig, maar er is geen kookplaat dus je kunt hooguit dingen in de magnetron maken. Mocht je daar geen zin in hebben, zit het restaurant op 5 minuten lopen en er is ook een pizza bezorg dienst.

Maar los van alle fijne, practische dingetjes vind ik het mooiste van dit appartement de stralende ogen van mijn kinderen. Alles is een beetje in de stijl van Klaas Vaak: schilderijen, de koektrommel en het dekbed. Er liggen zelfs slaapmutsjes klaar voor het hele gezin! Als dit je nog niet genoeg in de stemming heeft gebracht, dan kan je drie keer per week luisteren naar Klaas Vaak himself, die onder het Poorthuys een spannend verhaaltje komt vertellen, vlak voor het slapengaan. De blik van Wolf was echt onbetaalbaar! Alleen dat optreden alleen al maakte de rit naar Brabant de moeite waard. Petje af voor de acteurs, wat leuk gedaan!

20150228_072227
De zon komt op boven Bosrijk; uitzicht uit ons raam!

De Efteling zelf blijft natuurlijk een feest voor jong en oud. Omdat het pas februari/maart is, is het relatief rustig en staan er geen lange rijen. We kunnen alles op ons gemak bekijken. Het feit dat we nu een paar dagen achter elkaar kunnen gaan maakt het allemaal wel ontzettend relaxt. We hoeven niet alles in een dag te proppen en stoppen er gewoon lekker mee als de Wildebrassen te veel prikkels binnen hebben gehad. Eerst hebben we vooral in het sprookjesbos rondgehangen en de Laven begroet. Een andere dag wat ritjes in het Carnavalfestival (ik krijg dat deuntje noooooooit meer uit mijn kop!), monsieur Cannibale en Villa Volta.

20150301_144606
Lekker hangen bij de paddenstoel!

Het was een heerlijk weekend en we hebben er alle vier van genoten, elk op onze eigen manier. Het is echt een fijne manier om er even uit te zijn. Hoewel het absoluut geen budget-vakantie is, vind ik dat je veel krijgt voor je geld en dan vooral in blijdschap van mijn kinderen. Die wantrouwende blik in Muis’ ogen als de heks achter haar deurtje verschijnt, de enorme sprong die Wolf naar achteren deed toen de draak begon te grommen, hun beider blijdschap toen ze Jokie en Jet ontdekten in het Carnaval festival… Daar doe je het voor!

20150301_145341
Wraaaar!

Conclusie: Een weekendje Bosrijk en Efteling is een aanrader voor wie de Efteling rustig wil bekijken (wat zeker met kleine stuiterballen wel zo handig is). Het is geen goedkoop uitje, maar het is echt elke cent waard als je net zo veel van sprookjes houdt als de Wilde Dingen en ik.

Wolf zit nu voor het raam te wachten tot hij Klaas Vaak voorbij ziet komen en als hij groot is wil hij een zandmachine bouwen voor Klaas Vaak. Dankjewel Efteling, mijn kinderen geloven echt in sprookjes en wij dit weekend heel even ook! Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.