Gamen voor kleuters: Skylanders Trap Team

Ik ben een ontzettende nerd en ik ben er trots op. Ik hou van fantasy boeken, van Lord of the Rings, van Star Trek en van Gamen. Van tijd tot tijd wil ik even niet “hier” zijn maar me helemaal in een wereld van orks, goblins, heksen en tovenaars storten. Heerlijk even een duidelijke lijn tussen goed en kwaad en mezelf wat sterker en machtiger wanen dan ik werkelijk ben.

Het verbaast me helemaal niet dat Wolf diezelfde neiging heeft. Ook een vijfjarige wil wel eens ontsnappen aan de druk van pittige werkjes en enge zwemjuffen. En we kunnen helaas niet elke dag uren in het bos rondrennen.

In plaats daarvan heeft hij dikke pret in de wereld van de Skylanders.
Skylanders is een spel dat op verschillende platforms wordt aangeboden: Wii, WiiU, Xbox, Playstation (en dan vergeet ik er nog een paar) en zelfs op je iPad. Het is vooral op kinderen gericht en speelt zich af in Skylands, waar de Skylanders de helden zijn die de boeven moeten verslaan.  Het leuke van Skylanders vind ik dat je echte poppetjes gebruikt die dan vervolgens in het spel zelf tot leven komen. Wolf en zijn vriendjes spelen ook regelmatig met de Skylanders, zonder dat de Xbox aan staat. Je moet wel steeds nieuwe Skylanders kopen om het spel lekker te kunnen spelen. Natuurlijk kan je met de basispoppetjes het spel (uit)spelen, maar dan is het lang niet zo leuk.
Persoonlijk vind ik het niet zo’n probleem. Omdat er zo veel verschillende Skylanders zijn, heb ik nu altijd een idee als opa’s en oma’s vragen wat ze voor Wolf moeten kopen. Ook zijn er op Marktplaats regelmatig poppetjes te koop. Het moeilijkste is de neiging te onderdrukken er tien tegelijk te willen kopen, maar als je het een voor een doet, is het – vind ik – best te doen.

Hoe cool is het om, zonder hulp van papa of mama, een gemene schurk uit te schakelen en te vangen?

Wat ook leuk is aan Skylanders is dat het een ontzettend intuitief speelbaar spelletje is en dus ontzettend goed te spelen voor kinderen. Geen lange tutorials, geen boekje om door te lezen. Wel zo prettig voor stuiterende kleuters (en ongeduldige moeders). Wolf speelt Skylanders sinds hij vijf werd en hij kan het (bijna) helemaal zelf.
Dit geeft hem een hoop zelfvertrouwen. Hoe cool is het om, zonder hulp van papa of mama, een gemene schurk uit te schakelen en te vangen? Wolf vind het heel leuk om door de poppetjes in het spel als “Poortmeester” te worden aangesproken. Dat is toch een eretitel nietwaar?
image

Wolf speelt meestal een uurtje en dan zet hij het spel vanzelf weer uit. Hij mag zelf weten wanneer en hoe lang hij speelt, maar meer vindt hij niet nodig. Ik ben voorlopig niet bang dat hij hele dagen voor de televisie gaat hangen met een game-verslaving. We spelen ook wel eens aan samen en dan mag ik me even een Heel Coole Mama voelen. Best gezellig hoor, samen op schurkenjacht.
Zodra het lente is gaan we weer lekker het bos in, waarschijnlijk met een tas vol Skylanders. Kunnen die ook eens een avontuur beleven in onze wereld.

Speelt je kind ook wel eens een computerspelletje? Of een spelletje op je telefoon? Welke?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.